fredag 30 januari 2009

En tag på fredan

Här ännu en tag. Snart är det 97 år sedan Titanic förliste, lagom till 100-årsminnet år 2012 får jag nog användning för det gäng stämplar från Oxford Impressions som jag har...

Soon 100 year since Titanic went down, and I guess there will be a year of memorial in 2012. I have some "Titanic stamps" - interiours and tickets etc. One of them I used on this tag.

måndag 26 januari 2009

Vecka fem

Här går det fort, redan vecka fem! Så här ser denna veckas julkort ut.
Nissen kommer från Panduro, ett sett med clearstamps som jag köpte på rea nu efter jul.

söndag 25 januari 2009

Veckans första - en tag


En ur högen med taggar jag gjorde, just den här kommer att hamna på ett födelsedagskort till en speciell person!


fredag 23 januari 2009

Ännu en tag


En tag som representerar det mjuka, men med fasta ramar...


onsdag 21 januari 2009

Tackar, tackar...

Av Sussilull har jag fått denna award - tack!
Detta är "kriterierna” för denna award:

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!

Jag är förstås glad över awarden, men det är svårt att sortera ut åtta bloggare som är mer inspirerande än andra av dom jag brukar besöka... Så jag vill bara strö rosor rent allmänt över de skapande, inspirerande och otroliga människor som finns runt om i världen och som delar med sig av sin glädje och kunskap!

måndag 19 januari 2009

Vecka 4

Julkort för vecka 4 blir med ett hÄnglamotiv. Texten bakom har varit och är en favorit, den kommer från InkyWings och är otroligt användbar!

lördag 17 januari 2009

Dagens...


Dagens skapelse - en dekor på ett mosshjärta. Det är konstgjord mossa, så själva hjärtat är något av en eternell! När jag fick det var det levande blommor i, och jag fortsatte sedan att sätta i färska blommor i oasis. Men till jul gjorde jag en julig dekor i rött och med ett hjärta i näver.Nu kändes det inaktuellt... Så lite frostigt vitt fick det bli! Punchinella passade bra till, och så några snöflingor utskurna i Silhouetten, och dekorerade med glitter. En bit silverband, en liten glittrig snöstjärna och vitfärgad sisal för blomdekorationer är övrigt material.

fredag 16 januari 2009

Ännu en tag

Nästa tag kommer här... Skulle kanske passa till ett fars-dagskort? Stämpel från Stampington, kronor av grungeboard, slipscharm, papperspärlor i ett organzaband.

A tag for Fathers day? Background with glimmer mist on top of silver acrylic paint.

onsdag 14 januari 2009

Recycling!

Jag gillar återvinning. Därför gillade jag nya numret av Craft Stamper väldigt mycket -där handlar det om sådant. Bland annat inspiration till att göra tags, och såna gillar jag också! I mina gömmor finns förstås smått och gott som jag sparat till rätt tillfälle, och jag ska visa taggarna jag har gjort, en i taget!
Inspiration till tagsen har jag också fått från diverse bloggbesök, bl.a. hos Yoli och hos Mariante. Tack för allt fint ni visar!

Här är första taggen.

Utskuren från Silhouetten. Sprayad med glimmer mist Latte och Turkos, jag har också använt Tim Holtz "timeworks" mask. I övrigt bara små scrap och ett minispelkort, två brads. Den stora blomman är från en bosscut-die och embossad. Den mindre är en utstansad retroblomma. Guldtråd i hålet, med några pärlor på och så ett knutigt dekorativt garn runt tagen. Guldtråden som också är runt tagen kommer från en vinflaska! Så - kasta inget! Allt kommer till användning, förr eller senare.
Taggarna kommer antagligen att hamna på framsidan av kort så småningom! Men tills dess kan de få ligga framme så man kan känna och titta.
Tag created from scraps and found objects, background made of cardstock colored with Glimmer mist. I do like recycling!

tisdag 13 januari 2009

Vecka 3

Här går det undan! Redan vecka tre på det nya året. Snart är det påsk...

Denna veckas julkort är med motiv som jag själv har gjort och som InkyWings säljer. Sigillet har jag också designat och det finns även det hos InkyWings.
Tomte med släde heter motivet, och ursprungsmotivet finns på en gammal kakburk i plåt som jag minns från min barndom. Visar en bild på burken också...måndag 12 januari 2009

Altrad adresstag

Jag saknade en adresstag på en resväska, och hittade ett plastkort i vitt, med mitt namn och adress på i gömmorna. Raskt fram med alcoinksen, och duttade! Sedan stämplade jag med en fjärilssvärm, med turkos StazOn på framsidan och med svart på baksidan. Klart! Stämpeln är en clearstamp. Självklart är namn och adress med - suddade bort det på fotot bara!


torsdag 8 januari 2009

Kort vecka 2


Första kortet får vara för vecka 1 - så får detta bli ett för vecka 2.
Stämpeln följde med en tidning - Craft Stamper. Lite glitter fick piffa till den enkla blomman. Jag känner ofta att det inte behöver vara så mycket dekor på ett kort, här är ett praktexempel på det!

tisdag 6 januari 2009

Första kortet ut


Stämpeln kommer från Osmil, jag tycker den är så gammaldags och söt!


Nyss jul - och jul igen!

Ska erkänna att det kändes lite tungt innan jag blev klar med alla julkort 2008. Det blev ca 80 st, de flesta sålde jag, och hade kunnat sälja fler! Men några ville jag ha själv också...

Varje år har jag tänkt samma sak - i sommar ska jag åtminstone färglägga motiv! Men det har inte blivit av. Nu såg jag utmaningen om att göra julkort på bloggen Jul hela året, och i sällskap med andra ska det väl kanske funka att verkligen bli klar med julkorten i tid, och att ha tillräckligt av dem!

Så här är jag nu, i en helt ny blogg! Jag som avslutade den gamla eftersom jag inte gjorde den tillräckligt intressant genom att uppdatera den. Men det var nog en helt annan sak, vi säger så va?